Online Campings

Online Campings in België

Over België

Camping Belgie

Op de camping Belgie pagina vind je bij onlinecampings.nl de leukste campings in Belgie.

België is onderverdeeld in 10 provincies, 5 in Vlaanderen en 5 in Wallonië. In België worden er drie talen gesproken: Nederlands, Duits en Frans. Het land wordt omringt door Nederland, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. De hoofdstad van België is Brussel, deze stad staat ook wel bekend als het bestuurlijke centrum van de Europese Unie. Ook is er in België de bekende stad Antwerpen. Deze stad is echt een bezoek waard wanneer je in de buurt op een camping verblijft.

Camping Belgie biedt een overzicht van alle leuke campings in België.

België is voor 21% een bebost gebied, dit is ook wel te zien in de bekende Ardennen. Dit maakt België een zeer geschikt land om heerlijk te wandelen of om lekker te fietsen. België heeft een zeer gevarieerd landschap. Zo heb je de Belgische Ardennen daar worden veel bergsporten uitgeoefend zoals mountainbike, raften, tokkelen en bergbeklimmen. Naast het heuvelachting landschap van België is er ook nog een kust streek van 69 km. Voor de actievelingen is de Ardennen een prachtig gebied om naar toe te gaan.

Tijdens het kamperen of een bezoek in België heb je bijna geen last van een taal barrière, 60% van de bevolking spreekt deNederlandse taal, 40% van de bevolking spreekt Frans. In België spreekt ongeveer 70.000 de Duitse taal. Er wordt in heel België op 5 verschillende manieren Nederlands gesproken zoals: Oost-Vlaams, West-Vlaams, Brabants, Limburgs en Kempens.

België staat natuurlijk ook bekend om zijn Belgische chocolade, bonbons, Belgische bier en Vlaamse frieten. Deze typisch Belgische producten worden door heel België verkocht. Op de meeste campings zijn deze producten in grote mate te koop. Er zullen ook altijd kleine authentieke winkels zijn die deze producten verkopen.

Kijk hierboven voor een overzicht van campings in België