Online Campings

Alcohol tester in frankrijk

Alcohol tester in Frankrijk.

Vanaf 1 Juli 2012 is het in Frankrijk verplicht om een alcohol test in de iedere auto te hebben.

Deze maatregel moet er voor zorgen dat het rijden onder invloed terug gedrongen gaat worden. De bestuurders kunnen door middel van de blaastest zien of ze  mogen gaan rijden of niet. Het gebruik van de alcohol test is niet verplicht. Het is alleen belangrijk een alcohol test in de auto te hebben liggen, heb je geen alcohol test in de auto liggen dan loop je het risico op een boete, ook alle motorrijders zijn verplicht een alcohol tester met zich mee te dragen. De meeste alcohol testers zijn slechts eenmalig te gebruiken daarom is het handig om altijd 2 alcohol testers  in de auto te hebben liggen.

Vanaf 1 juli worden er de aankomende maanden wel gecontroleerd op de aanwezigheid van het apparaatje, mocht je er geen bij je hebben dan blijft het bij een waarschuwing en word je er op geattendeerd er een te kopen.  Vanaf 1 november gaat de politie in Frankrijk echter harder optreden. Wanneer je geen alcohol tester in de auto hebt dan ben je in overtreding en krijg je een boete.

Wanneer er geen alcohol test aanwezig is bij de auto wordt er een boete uitgeschreven van €11,-. De alcohol testen zijn beperkt in Nederland te verkrijgen. In Frankrijk zijn ze te koop bij drogisterijen en de grote tank stations. Belangrijk om te weten is dat het NF logo erop staat.

Winkels die de alcohol testen verkopen in kleine mate: 

Alcoholcontrole.nl

Halford

ANWB

KNAC shop

Ga jij dit jaar naar Frankrijk neem dan geen enkel risico en koop voordat je op weggaat een alcohol tester. Zo kun je zonder risico op een boete door Frankrijk rijden. Ook is het voor je eigen veiligheid en die van je passagier zeker niet onverstandig om een test te doen om zo te bepalen of je nog de auto veilig kan besturen.

1 reactie op “Alcohol tester in frankrijk”

    • Alcohol Security

      Geschreven op: 16th November 2012:

    • Ook kunt U de goedgekeurde wegwerpalcoholtesters bestellen bij Alcohol Security voor € 2,95 inclusief btw.
      Ga naar onze online winkel op http://www.alcoholsecurity.nl

Laat een reactie achter